Ainekset 30 pihviä annosta

Pihvit:
2
dl
ranskankermaa (n. 30 % rasvaa)
1
sipuli
3-4
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
tlk
kypsiä GoGreen kikherneitä valutettuna (yhteensä n. 350 g kikherneitä)
1
rku
persiljaa
1
rku
korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
½
tl
jauhettua neilikkaa
Rakettisalaatti:
½
kurkkua
1
iso
vihreä omena
2-3
rkl
limetin mehua
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
tuoretta silputtua wasabi-rucolaa tai minttua
1-2
rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia

Ohje

  1. Sekoita kauramannasuurimot ranskankermaan ja anna turvota hetki.
  2. Laita kaikki falafel-taikinan ainekset monitoimikoneen kulhoon. Jauha tasaiseksi mureketaikinaksi. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille reunalliselle uunipellille.
  3. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 min, kunnes pihvilevy on kauniin värinen. Leikkaa se taikinapyörällä 30 neliöksi.

Rakettilisäke:

  1. Suikaloi kurkku ja omena ja sekoita joukkoon muut ainekset.
  2. Tarjoile Falafel-pihvien ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

VINKKI: Voit käyttää falafelpihveihin Kauramannasuurimoiden sijaan 1 dl Myllyn Paras Mannasuurimoita ja 1 dl Kauraleseitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.