Amerikkalaisten leivonnaisten tunnetuimpia klassikoita ovat cookiesit. Parhaimmillaan cookiesit ovat pinnasta rapeita ja sisältä sitkeän pehmeitä.

Cookiestaikina ei saa olla liian kuiva eikä cookieita saa paistaa liian kuiviksi. Amerikan tyyliin cookiesit saavat olla reilun kokoisia.

Voit käyttää ohjeeseen tummaa kaakaojauhetta, jolloin cookiesit ovat suklaisia tai voit jättää kaakaojauheen pois, jolloin suklaahiput erottuvat paremmin. Samalla ohjeella voi valmistaa pieniä cookieskeksejä, joiden halkaisija on n. 6 cm. Näitä tulee annoksesta puolet enemmän.

Ainekset n. 10 cm halkaisijaltaan olevaa isoa cookieta, noin 20 annosta

1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta tai vehnäjauhoja
dl
tummaa sokeria
250
g
voita
1
rkl
hunajaa
3
dl
suklaahippuja, pieniä suklaapaloja tai rouhittua tummaa suklaata (150 g)
2
dl
hedelmä-pähkinäsekoitusta tai saksanpähkinöitä ja rusinoita (125 g)
1
muna

Ohje

  1. Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, sooda, kaneli, vaniljasokeri ja sokeri.

  2. Sulata voi, lisää hunaja joukkoon sulamaan ja anna seoksen hieman jäähtyä.

  3. Rouhi suklaa ja hedelmä-pähkinäsekoitus karkeaksi rouheeksi ja lisää ne jauhoseoksen joukkoon. Lisää myös hieman jäähtynyt rasva-hunajaseos joukkoon. Lisää vielä muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi cookiestaikinaksi.

  4. Ota taikinasta isoja nokareita leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita nokareita lusikalla n. 10 cm:n pyörylöiksi.

  5. Paista cookiesit 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Mikäli cookiesit leviävät uunissa, se ei haittaa, vaan takaa mehevimmän mahdollisen maun.

  6. Leikkaa cookiesit irti toisistaan heti kuumina uunista ottamisen jälkeen. Vedä leivinpaperi pois uunipelliltä tasaiselle alustalle ja anna keksien jäähtyä rauhassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.