Tämä näyttävä leivonnainen on todella nopea ja helppo valmistaa suolaisena tai makeana. Taikinan pinnalle kannattaa käyttää jyväsekoitusten pussinperät. Makean version täytteeksi käy vaikka maustettu kermavaahto tai suklaamousse. Leivoksen kaltainen suolainen välipala täytetään chilillä ja ruohosipulilla maustetulla cheddar-sulatejuustolla.
1. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 2. Vatkaa kananmuna ja vesi yhteen pienessä kulhossa. 3. Kauli voitaikina 30 x 30 cm:n neliöksi. Penslaa vatkatulla kananmunalla. Leikkaa taikina yhdeksään osaan. 4. Sekoita siemenet keskenään ja kaada seos lautaselle. Kasta voidellut taikinalevyt jyväseoksessa ja asettele paistopellille. 5. Paista uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja kauniisti rusehtavaa. Anna jäähtyä. 6. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen pienessä kulhossa. Laita seos pursotinpussiin. 7. Tee täytettä varten veitsellä pieni reikä kypsien taikinaruutujen kylkeen. Pursota täyte sisään.
Kommentteja ja keskustelua