Caldo Verde, Portugalin kansallisruoaksi väitetty keitto pitää aina sisällään mausteista makkaraa, perunaa ja kaalia eri muodoissaan. Pasta tekee tästä tuhdista sopasta entistäkin muhkeamman.

Ainekset 4:lle annosta

6
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli hienonnettuna
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½
punainen chili
200
g
tuoremakkaraa chorizo pilkottuna (kestomakkarakin käy)
3
perunaa ohueksi viipaloituna
l
kana- tai kasvislientä
suolaa ja mustapippuria
200
g
lehtikaalia hienonnettuna ja paksu lehtiruoti poistettuna
1-2
tl
savupaprikaa oman maun mukaan

Ohje

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Huuhtele kylmässä vedessä ja valuta. Ripottele sekaan oliiviöljyä, jotta fusillit eivät tartu kiinni toisiinsa.

  2. Lämmitä 4 rkl oliiviöljyä pannulla, lisää sipuli ja paista lempeällä lämmöllä pehmeäksi, 3-4 minuuttia. Lisää valkosipuli, chili ja chorizo. Paista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia ja lisää perunat.

  3. Kaada pannulle kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton hautua kuplien 30 minuuttia kunnes perunat ovat läpikypsiä.

  4. Lisää lehtikaali ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää, 5-6 minuuttia. Lisää lopuksi keitetty ja valutettu pasta. Kypsennä 1-2 minuuttia, kunnes pasta on kauttaaltaan lämmintä.

  5. Tee lopuksi mausteöljy. Lämmitä 2 rkl oliiviöljyä pienessä kattilassa ja ripottele sekaan savupaprika. Sekoita ja nosta pois liedeltä.

  6. Jaa keitto astioihin ja ripottele päälle mausteöljyä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.