Caldo Verde, Portugalin kansallisruoaksi väitetty keitto pitää aina sisällään mausteista makkaraa, perunaa ja kaalia eri muodoissaan. Pasta tekee tästä tuhdista sopasta entistäkin muhkeamman.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Huuhtele kylmässä vedessä ja valuta. Ripottele sekaan oliiviöljyä, jotta fusillit eivät tartu kiinni toisiinsa.
-
Lämmitä 4 rkl oliiviöljyä pannulla, lisää sipuli ja paista lempeällä lämmöllä pehmeäksi, 3-4 minuuttia. Lisää valkosipuli, chili ja chorizo. Paista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia ja lisää perunat.
-
Kaada pannulle kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton hautua kuplien 30 minuuttia kunnes perunat ovat läpikypsiä.
-
Lisää lehtikaali ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää, 5-6 minuuttia. Lisää lopuksi keitetty ja valutettu pasta. Kypsennä 1-2 minuuttia, kunnes pasta on kauttaaltaan lämmintä.
-
Tee lopuksi mausteöljy. Lämmitä 2 rkl oliiviöljyä pienessä kattilassa ja ripottele sekaan savupaprika. Sekoita ja nosta pois liedeltä.
-
Jaa keitto astioihin ja ripottele päälle mausteöljyä.
Kommentteja ja keskustelua