Ainekset 4-5 annosta
Ohje
-
Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko herkkusienet tarvittaessa puoliksi tai neljään osaan.
-
Paahda sieniä padassa tilkassa öljyä viisi minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Lisää hienonnetut sipulit, valkosipulit ja tomaattipyree. Kuullota muutama minuutti ja lisää punaviini kattilaan. Keitä hetki kokoon, kunnes neste on melkein haihtunut.
-
Lisää lihaliemi, mustapippuri sekä laakerinlehti ja kiehauta.
-
Pilko lihat kuutioiksi ja paista kahdessa osassa erittäin kuumalla pannulla 1 rkl öljyn kanssa. Mausta samalla kevyesti (n. 1tl) suolalla.
-
Lisää pannulle lopuksi 1 dl vettä ja kaada lihat pataan. Toista tämä yhteensä kaksi kertaa. Lisää pataan vielä pilkotut porkkanat ja timjami. Peitä pata kannella ja kypsennä uunissa 185 C asteessa kaksi tuntia. Kun liha hajoaa haarukalla painettaessa, on liha kypsää.
-
Voit tarvittaessa kypsentää pataa vielä tunnin, kunnes liha on mureaa. Lisää pataan lopuksi hillosipulit ja puolet hienonnetusta persiljasta.
-
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile riisin kanssa.
-
Keitä riisiseos paketin ohjeen mukaan ja mausta lopuksi voilla sekä hienonnetulla persiljalla.
Kommentteja ja keskustelua