Haettu sivustolta 21.11.2024
Ainekset piirakkavuoallinen, noin 10 annosta
3
munaa
1
dl
sokeria tai fariinisokeria
1½
tl
leivinjauhetta
1½
tl
vaniljasokeria
1
dl
öljyä
1½
dl
aprikoosisäilyketölkin lientä
Päälle:
1
tlk
säilykeaprikoosia (tai päärynää, persikkaa tai kaikkia kolmea)
Kuorrutus:
½
pkt
tomusokeria (n. 250 g)
1
rkl
pikakahvijauhetta
3
rkl
vettä
Pinnalle:
mantelilastuja
Ohje
-
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen öljyn ja nesteen kanssa.
-
Kaada taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Lohko hedelmät ja asettele ne piirakalle. Voit käyttää pelkästään yhtä hedelmää tai vuorotellen eri hedelmälohkoja.
-
Paista 200-asteissa uunissa n. 25 min. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja levitä vähän jäähtyneelle tortulle. Koristele mantelilastuilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua