Someleipurit 2023 intoutuivat halloweenin kunniaksi leipomaan hurjat hirviöt inspiraationaan. Anna Jaatisen eli @pilvilinnan_annan kauhukeittiössä syntyi lauma hyytävän herkullisia muumioita, jotka leivotaan vehnättömästi Myllyn Paras Tattarijauhoista. Juhlana halloween onkin Annalle jo tuttu vuosien varrelta:
"Halloweenia on meidän perheessä vietetty pienimuotoisesti jo monena vuonna. Kotia koristelen teemaan sopivaksi ja pöytään leivon kaikkia hirvittävän hauskoja leivonnaisia, joita perheen kesken nautimme. Joskus olemme kutsuneet myös ystäviä koolle kahvipöytään.
Tattarimuumiot edustavat hyvin sitä leivontaa, jota muutenkin edustan: yksinkertaisesti ja helposti, herkullista ja hauskaa. Muumioiden lisäksi moniin muihinkin leivonnaisiini päätyy syksyisin entistä enemmän mausteita, minkä lisäksi myös kauden hedelmät ja vihannekset inspiroivat leipomaan."
Vietä sinäkin hirvittävän hauska halloween ja leivo Annan vehnättömiä tattarimuumioita.
Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri ja kananmunat.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Lisää lopuksi joukkoon omenasose ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen.
Kaada taikina noin 25x20 cm vuokaan (voitele ja leivinpaperoi tarvittaessa) ja paista uunin keskitasolla 175 °C asteessa noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Kuorrute ja koristelu
Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä kaneli ja vatkaa kuohkeaksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on litteä tylla (esim. ruusutylla).
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 16 suorakaiteen muotoiseen palaan. Halutessasi voit laittaa paloihin paperisen pillin, jolloin saat niistä kakkutikkarin kaltaisia leivoksia.
Pursota päälle kuorrutetta monin pienin vedoin tehdäksesi muumion. Lisää lopuksi muumiolle sokerisilmät.
Kommentteja ja keskustelua