Ainekset 30-35 palaa, leivo pellillinen - pakasta puolet annosta

200
g
margariinia tai voita
dl
sokeria
3
munaa
5
dl
hienoksi raastettua porkkanaa
2
prk
ananasta (á 225 g)
1
dl
ananasmehua
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
pomeranssia tai kardemummaa
Kuorrutus puolikkaalle levylle:
2
dl
kaakaotomusokeria
1½-2
rkl
kahvia
Koristeeksi:
kesäkukkakoristekuvioita tai appelsiininmakuisia koristerakeita

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja pieniksi paloitellut ananakset, ananasmehu sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun (30 x 35 cm), tasoita pinta. Paista leivonnaista 200-asteessa uunin alaritilätasolla 20-25 minuuttia. Anna levyn jäähtyä. 

  3. Leikkaa levy kahteen osaan ja pakasta toinen puoli levystä. Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon kahvi vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes saat hyvin levittyvän seoksen. Levitä seos veitsellä tai lastalla levyn pinnalle. Ripottele koristeet välittömästi päälle. Leikkaa levy neliöiksi vasta juuri ennen tarjoilua.

VINKKI: Pakasta levy ilman kuorrutusta tasaisella alustalla. Pane levy vasta jäähtyneenä muovipussiin. Leivonnainen sulaa huoneenlämmössä noin kahdessa tunnissa. Valmista kuorrutus ja levitä se vasta täysin sulaneen levyn pinnalle.

Resepti:
Kaarina Roininen: Iloisen leipojan kirja, leivonnaisia arkeen ja juhlaan, kustantaja WSOY

Kaakaotomusokeri

Kaakaotomusokeri on poistunut markkinoilta. Voit tehdä itse 2 dl kaakaotomusokeria sekoittamalla 2 rkl tummaa kaakaojauhetta 100 grammaan tavallista valkoista tomusokeria.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.