Parhaat neuvot
-
8.5.2024
Parhaat voileipäkakkuvinkit
Ohjeillamme onnistut hyydytetyn voileipäkakun tekemisessä.
- Voileipäkakku tehdään perinteisesti vuokaleipään, mutta sen voi tehdä myös hyydytettynä pyöreän pohjan päälle.
- Koska voileipäkakut on usein tarkoitettu isommalle porukalle tarjottaviksi, täytteeksi kannattaa valita mahdollisimman monille ruokailijoille sopivaa, esim. laktoosittomia täytteitä.
- Voileipäkakun kostutus on tärkeää, jotta kakku ei jää kuivaksi, sama koskee niin perinteisempää kuin hyydytettyä kakkua.
- Perinteiseen voileipäkakkuun tehdään usein kaksi täytettä, mutta hyydytettyyn riittää yksi.
- Täytteen pohjaksi sopivat paksut jogurtit ja tuorejuustot yrtein tai pippurein maustettuina. Majoneesia ei tarvita, mutta toki silläkin on omat kannattajansa.
- Makua antamaan sopii kinkku- tai meetvurstitäyte, lohi- tai savukalatäyte, tsatsikitäyte, sienitäyte tai vahvat juustot. Kokeile kinkkuvoileipäkakun, lohivoileipäkakun tai kasvisvoileipäkakun reseptejä!
- Voileipäkakkuja voi tehdä ajoissa pakastimeen ja sulattaa ne hitaasti yön yli jääkaapissa ja koristella juhlapäivänä.
- Liivakon käyttöä ei tarvitse pelätä! Pehmennä liivakkoja 5 minuuttia kylmässä vedessä, puristele pehmeistä liivakoista vesi pois, sulata liivakot kuumaan liemitilkkaan ja sekoita hieman jäähtynyt liivakkoliemi täytemassaan. Levitä täyte heti muotoonsa. Anna hyytyä rauhassa kylmässä.
- Satsaa näyttävään koristeluun ja tarjoiluastioihin.
Kommentteja ja keskustelua