Parhaat neuvot
-
8.5.2024
Parhaat voileipäkakkuvinkit
![Kinkkuvoileipäkakku](/sites/default/files/2022-06/Kinkkuvoileip%C3%A4kakku%20inspiraatio.jpg)
Näillä ohjeillamme onnistut hyydytetyn voileipäkakun tekemisessä.
- Voileipäkakku tehdään perinteisesti vuokaleipään, mutta sen voi tehdä myös hyydytettynä pyöreän pohjan päälle.
- Koska voileipäkakut on usein tarkoitettu isommalle porukalle tarjottaviksi, täytteeksi kannattaa valita mahdollisimman monille ruokailijoille sopivaa, esim. laktoosittomia täytteitä.
- Voileipäkakun kostutus on tärkeää, jotta kakku ei jää kuivaksi, sama koskee niin perinteisempää kuin hyydytettyä kakkua.
- Perinteiseen voileipäkakkuun tehdään usein kaksi täytettä, mutta hyydytettyyn riittää yksi.
- Täytteen pohjaksi sopivat paksut jogurtit ja tuorejuustot yrtein tai pippurein maustettuina. Majoneesia ei tarvita, mutta toki silläkin on omat kannattajansa.
- Makua antamaan sopii kinkku- tai meetvurstitäyte, lohi- tai savukalatäyte, tsatsikitäyte, sienitäyte tai vahvat juustot. Kokeile kinkkuvoileipäkakun, lohivoileipäkakun tai kasvisvoileipäkakun reseptejä!
- Voileipäkakkuja voi tehdä ajoissa pakastimeen ja sulattaa ne hitaasti yön yli jääkaapissa ja koristella juhlapäivänä.
- Liivatteen käyttöä ei tarvitse pelätä! Pehmennä liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, puristele pehmeistä liivatteista vesi pois, sulata liivatteet kuumaan liemitilkkaan ja sekoita hieman jäähtynyt liivateliemi täytemassaan. Levitä täyte heti muotoonsa. Anna hyytyä rauhassa kylmässä.
- Satsaa näyttävään koristeluun ja tarjoiluastioihin.
Kommentteja ja keskustelua