Kananmunan korvaaminen ruoanlaitossa
Miten kananmunan voi korvata ruoanvalmistuksessa?
Kananmunan voi korvata esim. laatikkoruoissa maitojauhe-vesi seoksella. Perusresepti on 1 dl maitojauhetta ja 2 dl vettä. Maksa-, porkkana- ja perunalaatikosta kananmunan voi jättää kokonaan pois. Jos maito ei myöskään sovi ruokavalioon, esim. makaronilaatikossa munan voi korvata kevyesti suurustetulla lihaliemellä.
Lihapullissa, jauhelihapihveissä, -murekkeessa sekä jauhemaksapihveissä munan sijasta voi käyttää perunasosetta tai 1-2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä. 1 dl peruna-, bataatti- tai muuta kasvissosetta korvaa yhden kananmunan.
Makeissa leivonnaisissa munan korvaajiksi sopivat erilaiset hedelmä- ja marjasoseet tai mehut. 1 dl hedelmä- tai marjasosetta korvaa yhden kananmunan. Pullataikinasta kananmunan voi jättää kokonaan pois ja pullat voi voidella sokerivedellä tai maidolla.
Lettu- ja pannukakkutaikinat onnistuvat myös ilman kananmunaa. Käytä kananmunan tilalla perunasosetta, perunajauhoja tai vaikkapa maitorahkaa.
Myös 2 rkl soijajauhoja tai 30 g murskattua tofua korvaa yhden kananmunan.
Kommentteja ja keskustelua