Ainekset noin 4:lle annosta
Ohje
- Kiehauta maito teflon-kattilassa, lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 min. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin.
- Anna kypsyä vielä n. 5 min. Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Tummasta makaronista tein ja keittelin hieman pitempään.
Oma äitini tykkäsi myös makaronivellistä mutta minä itse en.
Tässä juuri keittelen.
In reply to Ennen keitettiin makaronit by Anonymous (not verified)
In reply to Ennen keitettiin makaronit by Anonymous (not verified)
Voi olla, että joku tykkää, me ri vaimon kanssa tykätty.
In reply to Liian makeata ja liian by Anonymous (not verified)
In reply to Liian makeata ja liian by Anonymous (not verified)
In reply to Justiinsa olen kehittämässä by Anonymous (not verified)
In reply to Minä myös olen keittämässä by Anonymous (not verified)
In reply to Kyllä on hyvää, tätä by Anonymous (not verified)
In reply to Tästä reseptistä tulee by Anonymous (not verified)
In reply to Maistui ihan yhtä hyvälle kun by Anonymous (not verified)
In reply to Miksi sokeria pitää työntää by Anonymous (not verified)
Tätä äitini jatkojalosti joskus paistokseksi, jota hän oli oppinut tekemään pula-ajan morsianten keittokurssilla. Hän käytti siitä juhlallista nimitystä Mukaeltu maksalaatikko. Eli em. seokseen runsaasti miedolla paistettua sipulia, rusinoita ja ehkä kananmuna. Sitten uuniin. - Niin viiskytlukulaista!
Seikku
In reply to Keitin tuikitavallisia by Anonymous (not verified)
In reply to Resepti on varmaan ihan hyvä, by Anonymous (not verified)
Terveisin Kuluttajaneuvonta
aivan kuin olisi viisvuotias ja mummolassakylässä.