Yhdistä aina 2 lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi ("liimaten" sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä. Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita. Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten 1 dl:aan kiehuvaa maitoa. Silppua purjosipuli ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää maito-liivateseos täytteeseen.
Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy. Anna hyytyä kylmässä.
Hei tulipa mieleen, että torttutaikinasta voi valmistaa paperimuottiin. Painele taikina ja paista ilman täytettä. Paistamisen jälkeen täytä kupit. Voit tehdä hatutkin niille uunissa. T. E L
Ajattelin tehdä tällaisen viikonloppuna, mutta mietin, uskallanko täyttää jo edellispäivänä tämän? Mitä lehtitaikinat tuolla välissä tykkää ajatuksesta?
Oikein paljon KIITOS Myllyn Parhaat, kun olette luoneet näin mahtavan sivuston, josta löytyy mitä mainioimmat ja suussasulavimmat herkut ohjeineen! Onkin ollut hieman ideakuivuutta täällä päässä, että mitähän uutta sitä keksis tarjottavaksi, kun kutsun ystäviä kylään. Täältäpä niitä apuja löytyi, niin torttutaikinan ns. tuunaukseen kuin ihan perinteisiinkin tee se itse alusta-alkaen. Jatkakaa samaan malliin! Lea Turusta.