"Tässä meitin perheen ja erityisesti isän suosikki leivonnainen. Eipä säily kauaa syömättä, joten kuvakin oli otettava muiden ollessa ulkona. Parhaiten menee kaupaksi, kun teen tortun omenasoseesta, kyseisessä ohjeessa käytetty puolukka-omenasosetta. Käyttää voi toki erilaisia hilloja ja soseita. Resepti on helppo ja nopea tehdä ja taatusti pidetty."

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, noin 8 annosta

Pohja:
150
g
margariinia
1
kahvikuppi
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
muna
Lisäksi:
3
dl
sosetta tai hilloa, esim. omenasosetta tai omenapuolukkahilloa

Ohje

  1. Valmista pohjataikina. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Nypi margariini ja kuivat aineet. Ota tästä muruseoksesta ⅓ erilleen ja säästä ne muruiksi piirakan päälle. Lisää loppuun 2/3 osaan taikinaa muna ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä sosetta tai hilloa pohjataikinan päälle täytteeksi. Sirottele lopuksi murut päälle. Paista 200-asteessa n. 20-25 min, kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.

Resepti:
Päivi Sinisalo, Hyvinkää. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.