"Tässä meitin perheen ja erityisesti isän suosikki leivonnainen. Eipä säily kauaa syömättä, joten kuvakin oli otettava muiden ollessa ulkona. Parhaiten menee kaupaksi, kun teen tortun omenasoseesta, kyseisessä ohjeessa käytetty puolukka-omenasosetta. Käyttää voi toki erilaisia hilloja ja soseita. Resepti on helppo ja nopea tehdä ja taatusti pidetty."
Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, noin 8 annosta
Ohje
-
Valmista pohjataikina. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Nypi margariini ja kuivat aineet. Ota tästä muruseoksesta ⅓ erilleen ja säästä ne muruiksi piirakan päälle. Lisää loppuun 2/3 osaan taikinaa muna ja sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä sosetta tai hilloa pohjataikinan päälle täytteeksi. Sirottele lopuksi murut päälle. Paista 200-asteessa n. 20-25 min, kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Jos teen valmiiseen kauramuro by Anonymous (not verified)
In reply to Mihin munaa tarvitaan? Miksi by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko jauhot vaihtaa by Anonymous (not verified)
In reply to Minkä kokoinen on kahvikuppi? by Anonymous (not verified)
In reply to Paljonko reseptiä täytyy by Anonymous (not verified)
terveisin Myllyn Paras kuluttajaneuvonta