Homejuustolla höystetty savuporopiirakka on juhlava ja upean makuinen tarjottava. 

Suolaiseen leivontaan kehitetty Myllyn Paras -piirakkataikina nopeuttaa valmistusta ja pian keittiössäsi tuoksuukin jo taivaalliselta.

Ainekset 10:lle annosta

Täyte:
150
g
kylmäsavustettua pororouhetta
100
g
miniluumutomaatteja
150
g
sinihomejuustomurua
1
hienonnettu valkosipulinkynsi
2
rkl
hienonnettua tuoretta salviaa
4
dl
kermaa
3
munaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen paistamista.
  2. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 26 cm. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Esipaista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
  4. Ripottele pinnalle kylmäsavustettua pororouhetta, puolitettuja miniluumutomaatteja ja sinihomejuustomurua.
  5. Ripottele pinnalle vielä hienonnettua valkosipulia ja salviaa.
  6. Laita kerma kulhoon, riko joukkoon munat ja mausta mustapippurilla.
  7. Sekoita ja kaada piirastäytteiden päälle.
  8. Paista piirakkaa 200-asteessa keskiritilätasolla noin 30-40 minuuttia.
  9. Tarjoa savuporopiirakka sellaisenaan tai raikkaan salaatin seurana.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.