Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palat pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi. Tai jaa taikina n. 8 palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi.
Laita pizzat uunipellille (leivinpaperille). Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Sekoita sinihomejuusto murustettuna kermaan ja levitä täytettä pizzapohjille. Suikaloi päälle päärynät, jotka olet sivellyt sitruunamehulla tummumisen estämiseksi.
Ripottele päälle pinjansiemeniä ja juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi n. 15 min.
VINKKI: MANGO-VALKOSUKLAAPIZZA: Tee samalla ohjeella suklaapizzaa, käytä päärynän tilalla mangokuutioita ja sinihomejuustomurun tilalla valkoista suklaata.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".