Pizzajauhoista tehty pizzapohja on helppo kaulia, sillä taikinaa on helppo käsitellä ja se pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin.

Pizza voi olla myös makeahko.

Jos sinulla ei ole pizzajauhoja, tee pizzapohja durumvehnäjauhoihin.

Ainekset 2 isoa pyöreää pizzaa tai 8 pikkupizzaa annosta

Pizzapohjat:
dl
vettä
pkt
hiivaa (n. 15 g)
Täyte:
100
g
sinihomejuustomurua
½
dl
kermaa
3
isoa päärynää (+ sitruunamehua)
½
dl
pinjansiemeniä
n.100
g
mozzarellajuustoraastetta

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palat pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi. Tai jaa taikina n. 8 palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi.

  2. Laita pizzat uunipellille (leivinpaperille). Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Sekoita sinihomejuusto murustettuna kermaan ja levitä täytettä pizzapohjille. Suikaloi päälle päärynät, jotka olet sivellyt sitruunamehulla tummumisen estämiseksi.

  3. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi n. 15 min.

VINKKI: MANGO-VALKOSUKLAAPIZZA: Tee samalla ohjeella suklaapizzaa, käytä päärynän tilalla mangokuutioita ja sinihomejuustomurun tilalla valkoista suklaata.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.