Kokeile ja ihastu!
Helppoja kahvikakkuja valmistettaessa ei tarvitse vatkata taikinaa - taikina valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen!
Ainekset suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta annosta
Ohje
-
Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.
-
Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.
VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) ⅓ erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja. Kokeile kahvikakkujen lisäksi täytekakkuja tai suklaakakkua.
Kurkkaa myös Myllyn Parhaan kooste parhaista kuivakakuista!
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Ajattelin vielä Pyhiksi muutamia kakkuja tehdä.
AF
Terv.ritu 9.3.2021
voiko tuon suklaan sulattaa, jäähdyttää ja laittaa/tehdä suklaakakun. Olen tehnyt niin joskus-
In reply to Teein yhden mainituista by Anonymous (not verified)
Tehty appelsiinihillolla, omenahillolla ja kanelilla sekä vaaleana pohjana mokkapaloille.
Parasta on sen mehevyys ja maku vain paranee. Vai olisiko parasta se, että on niin helppo tehdä :)
Kaupan hyllystä ei kuitenkaan löydy ensimmäistäkään sen enempää vahvaksi kuin tummaksi nimettyä kaakaota.
In reply to Suklaakakkuun pitäisi olla " by Anonymous (not verified)
Kiitos tästä ohjeessa.
In reply to Oli kyllä tosi helppo ja by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kakun tehdä by Anonymous (not verified)
In reply to Millä voisi korvata kerman, by Anonymous (not verified)
In reply to Millä voisi korvata kerman, by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinka kauan kakku säilyy? by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää kuivahiivaa by Anonymous (not verified)
t. Anne
Mutta niin kävi minunkin kakulle, että kohosi epätasaisesti ja pinta isoja halkeamia täynnä. Ei tullut kaunis tästä kakusta.
Kommenttina muutoin: minä jauhotan vuoan aina tummilla mannaryyneillä korppujauhon sijaan. Ja tykkään, että se on parempi (enkä kuitenkaan muistaisi ostaa korppujauhoja ;) ).
terv. Risto
Maija-leipoja
Ihan vähällä ei siis saa epäonnistumaan. Kiitos hyvästä ohjeesta.
mihin juhlaan vaan.
haltioisaan. Kaikki luulivat, että tuli niin kiiire, että piti käydä hakemassa kakku leipomosta. Minä kun en yleensä leivo. Hyvin helppo resepti.
hyvät kakkujen ohjeet.
Kaipasin tiikerikakun ohjetta.
Se onnistui erittäin hyvin. Kiitos Arja. t.Sara
Kaikki meni ja jälkeenpäin on tullut kiitosta.
Rakenne ihanan kostea ja maukas. Suklaa/kahvi ja kirsikka/sitruuna olivat suosikkeja.
Minä tunnen tämän reseptin nimellä pullakakku ja käytän siihen mitä hyvänsä aineksia mitä sattuu kaapissa kulloinkin olemaan.
Rasvana käytän tilanteesta riippuen jopa oliiviöljyä, rypsiöljy kyllä sopii paremmin.
Hunaja tai siirappi sopii sokerin sijasta. Tölkkihedelmät tuovat vaihtelevuutta.
Kun nestettä lisää, pitää myös lisätä jauhoja ja hiven leivinjauhetta. Rasvan voi jättää tykkänään pois.
Munia voi laittaa vähemmän. Teekakku syntyy sekoittamalla taikinaan vihreää tai mustaa teetä, siis pussien sisältöjä. Nesteeksi sopii vesikin.
Sovellan reseptiä aina kaappitilanteen mukaan. Jauhoja ja leivinjauhetta on oltava, muu on sovellettavissa. Japanilaiset ystäväni ovat ihastuksissaan näistä suomalaisista ihme kakuista, joita aina loihdin nopsasti joka tapaamiseen.
Terveiset Naganosta!
Shasmine Bruce
loistava! Kiitos siitä!
-Supi
Tatjana
Kiitos ohjeesta.- Pipa