Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä rieskasia. Mikäli haluat vain pienen annoksen, n. 10 kpl, tee puoli ohjetta. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja jatka sekoittaen muut aineet (survo puolukoita hieman, leikkaa taatelit rouheeksi) ohjeen järjestyksessä joukkoon.
Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille väljästi ja levitä ne mataliksi leipäsiksi. Paista n. 10-12 min 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa kauniin värin.
Nauti sellaisenaan tai esim. tuorejuuston kanssa. Maistuvia myös kylmänä; puolukka ja taateli säilyttävät rieskaset pidempään hyvinä kuin normaalisti itse tehdyt teeleipäset kestävät.
VINKKI: Ohjeen taatelin voi korvata myös rusinoilla, leikkaa ne pieneksi rouheeksi (vähintään rusinat puoliksi). Ja mikäli et halua makeutta, joka ohjeeseen hyvin sopii, voit jättää myös taatelit/rusinat kokonaan pois.
Myllyn Paras Oy ei valmista rieskajauhoja, joten kyseisen tuotteen ainesosista meillä ei ole tietoa. Mikäli kyseinen jauhotuote sisältää ainakin osittain myös vehnäjauhoa, niin reseptin jauhojen korvaaminen kyseisillä jauhoilla onnistuu todennäköisesti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Gluteenittomia rieskoja voi tehdä vaihtamalla ruisjauhot esim. tattarijauhoihin ja erikoisvehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta