Muffinssit valmistuvat helposti ja nopeasti vaikka sadepäivän iloksi. Hyvällä tuurilla ainekset löytyvät kaapeista jo valmiiksi. Taikinaan sopivat hyvin niin pieneksi paloitellut tai rouhitut suklaat kuin hedelmät, marjat ja kuivatut hedelmät tai hillo. 

Tämä ohje on erityisen hauska ja helppo toteuttaa esimerkiksi lasten kanssa, sillä taikinan tekemiseen ei käytetä perinteisiä deslitran mitta-astioita lainkaan. Tarvitset mitta-astioiksi vain juomalaseja ja teelusikan!

Muffinssit paistetaan uunissa n. 15 minuutin ajan. Muistathan, että uunit ovat erilaisia ja muffinssien kypsymistä kannattaakin tarkkailla aktiivisesti paistoajan loppuvaiheessa. 

Ainekset n. 8 kpl annosta

2
munaa
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
(2
tl
kaakaojauhetta)
Lisäksi:
haluamiasi lisukkeita (suklaata, mustikoita ym.)

Ohje

  1. Ota 3 samanlaista läpinäkyvää lasia.

  2. Riko yhteen lasiin munat. Kaada toiseen lasiin sokeria sen verran, että sokerin pinta on tasoissa munanesteen kanssa. Kaada kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja.

  3. Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää sen jälkeen jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe yms. Sekoita kaikki yhteen.

  4. Kaavi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min. Muffinssit palavat melko herkästi, joten muffinsseja kannattaa tarkkailla paistoajan loppuvaiheessa. 

VINKKI! Valmiit muffinssit voi koristella esimerkiksi helpolla voikreemikuorrutuksella: Sekoita 150 g voita, 250 g tomusokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää seokseen 2 tl kuumaa vettä ja jatka sekoittamista, kunnes kuorrute on kuohkeaa.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuulija Riina Mäenpää, Helsinki

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.