Nämä helpot muffinssit ovat täydellinen valinta kun kaipaat nopeasti valmistuvaa herkkua vaikka sadepäivän piristykseksi. Yksinkertaisista aineksista syntyy herkullisia muffinsseja, ja usein kaikki tarvittava löytyy keittiön kaapeista. Taikinaa voi muunnella makusi mukaan – lisää sekaan vaikkapa rouhittua suklaata, marjoja, hedelmiä tai hilloa.

Erityiseksi tämän ohjeen tekee sen yksinkertaisuus: mitta-astioina käytetään vain juomalaseja ja teelusikkaa, joten resepti sopii mainiosti myös lasten kanssa leipomiseen. Muffinssit paistuvat uunissa noin 15 minuutissa, mutta muista tarkkailla kypsymistä, sillä uuneissa on eroja.

Ainekset n. 8 annosta

2
munaa
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
(2
tl
kaakaojauhetta)
Lisäksi:
haluamiasi lisukkeita (suklaata, mustikoita ym.)

Ohje

  1. Ota 3 samanlaista läpinäkyvää lasia.
  2. Riko yhteen lasiin munat. Kaada toiseen lasiin sokeria sen verran, että sokerin pinta on tasoissa munanesteen kanssa. Kaada kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja.
  3. Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää sen jälkeen jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe yms. Sekoita kaikki yhteen.
  4. Kaavi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min. Muffinssit palavat melko herkästi, joten muffinsseja kannattaa tarkkailla paistoajan loppuvaiheessa. 

VINKKI! Valmiit muffinssit voi koristella esimerkiksi helpolla voikreemikuorrutuksella: Sekoita 150 g voita, 250 g tomusokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää seokseen 2 tl kuumaa vettä ja jatka sekoittamista, kunnes kuorrute on kuohkeaa.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuulija Riina Mäenpää, Helsinki

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.