Tämä suklaakakku vie suklaanhimon takuuvarmasti ja sopii niin juhlavan aterian jälkiruoaksi kuin juhlien kahvipöytään.
Suklaakakku on parhaimmillaan mehevä ja täyteläisen makuinen. Kakun kuuluu jäädä sisältä kosteaksi ja rakenne kiinteytyy hieman lisää, kun kakku jäähtyy.
Elegantti kakku ei erityisiä koristeita kaipaa, mutta erityisen kauniin pinnan kakku saa, kun ripottelet kakun päälle siivilän läpi tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tässä ohjeessa suklaakakkuun lisätään hasselpähkinöitä tai manteleita. Nämä tuovat kakun makuun lisää syvyyttä ja rouheutta. Jos kaipaat mehevää suklaista kakkua ilman pähkinöitä tai manteleita, kannattaa kokeilla mutakakkua.
Ainekset pyöreä tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta annosta
Ohje
-
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 22 cm). Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
-
Paloittele suklaa rasvan joukkoon kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon puolet sokerista ja murukahvi. Anna jäähtyä hetken aikaa.
-
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset (ehdottoman puhtaassa) lasi- tai teräskulhossa yhdessä lopun sokerimäärän kanssa kiinteäksi kovaksi vaahdoksi.
-
Vatkaa keltuaiset yksitellen suklaa-rasvaseokseen ja lisää vehnäjauhot ja pähkinät. Sekoita joukkoon lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
-
Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Suklaakakun kuuluu jäädä sisältä vähän kosteaksi, joten älä kypsennä liian pitkään.
-
Kumoa kakku jäähtyneenä. Kakun pinta laskeutuu yleensä keskeltä hieman. Tämä kuuluu asiaan.
-
Tarjoa kakku joko kumottuna tai pintapuoli ylöspäin. Siivilöi pinnalle vähän tomusokeria. Tarjoa suklaakakku vadelmien tai mansikoiden ja kermavaahdon tai jäätelön kera.
VINKKI! Voit valita erimuotoisen kakkuvuoan tilanteen mukaan. Esimerkiksi sydämenmuotoinen vuoka sopii hyvin ystävänpäivänä tarjottavaan kakkuun.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
kiitos!