Koulujen ja töiden jälkeen kaivataan helppoja ja täyttäviä välipaloja. Tässä yksi maistuva versio, joka voittaa karkit. 

Käytä reseptiin kuitupitoista kaurahiutaletta, jos haluat saada reilusti kuituja. Myös tavallinen Kaurahiutale sopii tähän. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Isoa Kaurahiutaletta. Tiedätkö erot? 

Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaura on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.

Ainekset 2-4 annosta annosta

10
g
margariinia tai voita
½
dl
(50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
1
tl
vaniljasokeria tai kanelia

Ohje

  1. Sulata rasva ja hunaja paistinpannulla liedellä.
  2. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min. Anna jäähtyä.
  3. Hyvää sellaisenaan naposteltavaksi, viilin tai jogurtin kera, omatekoisena rapeana myslinä tai herkullisena lisänä vaikkapa jäätelöannoksessa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.