Kaura antaa pehmeän maun leivonnaisille, myös näille sämpylöille.
Kauraleivät ja –sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, pakasta ylimääräiset.
Taikinaan voi halutessaan lisätä pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, lisää tarvittaessa hieman myös jauhoja tällöin.
Ainekset noin 20 kpl annosta
Ohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
-
Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.
-
Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.
Vinkit
Mikäli haluat sämpylöihin erityisen rapean pohjan, voit paistaa ne kiviarinan päällä.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Äsken sain jälleen uunista pellillisen hyvin onnistuneita sämpylöitä.
In reply to Kohota sämpylöinä peitettynä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kaurahiutaleen tilalla by Anonymous (not verified)
In reply to Anteeksi vaan mutta minulla by Anonymous (not verified)
In reply to Anteeksi vaan mutta minulla by Anonymous (not verified)
In reply to Anteeksi vaan mutta minulla by Anonymous (not verified)
In reply to Anteeksi vaan mutta minulla by Anonymous (not verified)
In reply to Samoin täällä. Paljon enemmän by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kaurahiutaleet korvata by Anonymous (not verified)
Töissä näitä leivoin ja nyt joka kerta, kun yököksi menen, asukkaat toivovat näitä aamuksi :)
Kaurahiutaleita oli vain desi, loput neljä leseitä. Jauhoista 5 dl oli vehnää, 2 ruista.
Koska sämpylät olivat niin isoja, ne levisivät tietenkin melkein pellintäyteisiksi. Mutta eipä se mitään, hyviä ja pehmeitä tuli :)
Ps. Maistuivat vielä tänäänkin, vaikkeivät olekaan uunituoreita.
Ps. Oli siivonnut myös kaikki jäljet!
Hyviä vielä kolmantenakin päivänä, mikäli ne sinne asti riittävät.. Suosittelen!
Terveisin,
Ira