Vatkaa munat sokerin kanssa vaahdoksi. Kääntele joukkoon vehnäjauhot. Voitele ja koppujauhota pyöreä irtopohja- tai piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyden hammastikulla. Kun mitään ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Voit tehdä pohjan valmiiksi myös edellisenä päivänä jos haluat.
Ota mascarpone huoneenlämpöön. Vuoraa reilu pyöreä tai neliön mallinen vuoka kakkupohjalla, voit joko repiä paistamasi pohjan osiin tai painaa sen kokonaisena vuoan pohjalle. Kostuta pohja kahvilla.
Vatkaa keltuaiset ja 3 rkl sokeria vaahdoksi omassa kulhossaan ja valkuaiset ja 3 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Valkuaisvaahdon pitää olla niin kovaa, että voit kääntää kulhon ylösalaisin, eikä mitään tipu.
Sekoita keltuaisvaahtoon vähän lämmennyt mascarpone (näin vältyt paakuilta) sekä marsalaviini. Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto, älä enää vatkaa. Levitä vaahtoseos kostutetun kakkupohjan päälle.
Laita tiramisu tekeytymään ainakin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua, mielellään useammaksi tai vaikka yön yli. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.
Kommentteja ja keskustelua