Pyöreä Piirakkataikina on valmiiksi pyöreän muotoinen ja niinpä se on helppo ja nopea painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei edes tarvitse erikseen voidella. 

Kypsä valmis piirakka on helppo leikata, koska pohjan rakenne on nimenomaan suunniteltu piirakoille ja pohja irtoaa hyvin vuoasta.  Piirakkataikina (makea) on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
1
tlk
vaniljarahkaa (200 g)
1
tlk
smetanaa (125 g)
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
6-8
tuoretta luumua lohkoina
3
rkl
rommia tai hieman rommiesanssia
75
g
mantelilastuja (1 pss)

Ohje

  1. Anna luumulohkojen maustua rommissa ainakin pohjan valmistelun ajan.

PIIRAKKATAIKINAPOHJA:

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

TÄYTE:

  1. Levitä piirakkapohjalle valutetut rommiluumulohkot renkaan muotoon. Sekoita vaniljarahkaan smetana, muna ja vaniljasokeri sekä luumuista valutettu rommi. Kaada se luumujen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.

  2. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kauniin väriseksi. Piirakka paistetaan uunin alimmalla tasolla. Myös piirakkavuoan materiaali ja koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi ja paksupohjaisempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Voit käyttää luumujen tilalla pehmeitä taateleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.