Pyöreä Piirakkataikina on valmiiksi pyöreän muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
Täytteessä maustettu rahka tuo pehmeyttä piirakkaan ilman kermaa. Täytteeseen sopivat omenat (valele niitä sitruunamehulla, jos haluat niiden pysyvän vaaleina), luumut, kirsikat.
Itse piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon.
Kypsä valmis piirakka on helppo leikata, koska pohjan rakenne on nimenomaan suunniteltu piirakoille ja pohja irtoaa hyvin vuoasta.
Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan). Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 25-30 cm) pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Levitä pohjalle maustettu rahka, sen päälle rommirusinat ja sitten omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon. Ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua