• Kevyt viljainen ruoka syntyy kätevästi vilja-riisisekoituksista, esim. Riisi+Ohrasta tai Kaura+Riisistä.
  • Sekoituksissa viljasuurimoita on esikypsennetty niin, että ne kypsyvät 20 minuutissa kuten Pitkä riisi, keittoajan takia ei tarvitse vierastaa suurimoita! 
  • Voit halutessasi valita grillimakkaran mieltymystesi mukaan, kevyempänä, lihaisempana, juustolla tai muilla mausteilla.

Ainekset noin 6:lle annosta

n.5
dl
vettä+lihaliemikuutio
2
sipulia
2
kokonaista valkosipulia
200
g
napostelu- tai uusia porkkanoita
1
tl
currya tai paprikajauhetta
1
tl
jeeraa (juustokuminaa) tms.
1
tl
(musta)pippurirouhetta
200
g
parsakaalin kukintoja
1
persiljanippu

Ohje

  1. Kuumenna rasva pinnoitetussa (teflon-) kattilassa tai padassa. Paista siinä hetki sipulirenkaita, hienonnettua valkosipulia ja pikkuporkkanoita. Lisää suurimot, vesi ja mausteet.

  2. Kun vesi on kiehahtanut, anna kypsyä 20 min. Lisää kypsymisen puolivälissä parsakaalin kukinnot. Mausta lopuksi persiljalla. Tarjoile grillimakkaran/grillimaissin ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.