Näiden jenkkityylisten leivosten päällä on karkkia ja pähkinöitä. Ne sopivat makeasta pitäville herkkusuille. Voit käyttää vaahtokarkkien tilalla myös ranskalaisia pastilleja, jos pidät niistä enemmän!

Mikäli et halua leivoksiin karkkia, käytä raikkaita marjoja, kuten karpaloita, puolukoita tai vaikkapa kirsikoita. Myös hedelmäpalat, esim. aprikoosipalat sopivat tähän reseptiin.

Hilloksi leivoksen päälle sopii muun muassa raikas karpalo- tai puolukkahillo, sitrusmarmeladi, tyrnihillo, mutta hillon voi toki jättää poiskin.

Katso video ohjeen alta, kuinka Janne Kataja ja Arja Elina Laine valmistivat näitä leivoksia.

Ainekset 8 - 10 kpl annosta

Suklaamousse:
150-200
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohu- tai vispikermaa
1-2
tl
vaniljasokeria
(1-2
tl
rommia tai likööriä)
Kostutus ja täyte:
n.1½
dl
maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
2
dl
raikasta marja- tai hedelmäsosetta
Koristeeksi:
runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan ja jaa se 8-10 osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-9 min. Jäähdytä pohjat.
  2. Valmista suklaamoussetäyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään.
  3. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halutessasi lisää vatkaamisen lopussa sekaan hieman rommia tms. mausteeksi.
  4. Kostuta leivospohjat, jaa niille raikasta marja- tai hedelmäsosetta ja pursota tai levitä päälle runsaasti moussea sekä koristeeksi päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä.

VINKKI: Voit lisätä Kauramurotaikinaan 2-3 rkl vahvaa kaakaojauhetta, jolloin saat suklaisia pohjia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.