- Reseptiä varten tarvitaan yksi annos tuorepastataikinasta tehtyjä lasagnelevyjä, katso tuorepastan resepti tästä linkistä.
Ainekset iso lasagnevuoallinen tai useampia annosvuokia annosta
Ohje
-
Valmista lohikastike. Hauduta sipulisilppu voissa miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli ja kalasuikaleet (raakana). Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa.
-
Valmista juustokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuustoa, mausta.
-
Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros lohikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros tuorelasagnelevyllä. Tee vuokaan 4-6 samanlaista kerrosta, riippuen vuoan laakeudesta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta.
-
Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45min kunnes sen pinta on kauniin ruskea. Pikkuvuoissa paistoaika on hieman lyhempi. Anna ruuan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.
Kommentteja ja keskustelua