• Reseptiä varten tarvitaan yksi annos tuorepastataikinasta tehtyjä lasagnelevyjä, katso tuorepastan resepti tästä linkistä.

Ainekset iso lasagnevuoallinen tai useampia annosvuokia annosta

Lohikastike:
50
g
voita tai margariinia
1
sipuli
4-5
valkosipulinkynttä
400
g
kirjolohta tai muuta kalaa suikaleina
1
tlk
tomaattimurskaa (n. 400 g)
2-3
dl
vettä
200
g
ananasmurskaa
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunapippuria
Juustokastike:
50
g
voita tai margariinia
1
l
maitoa tai maitojuomaa
200
g
tuorejuustoa (lohenmakuista)
1-2
tl
tilliä
(juustoraastetta)

Ohje

  1. Valmista lohikastike. Hauduta sipulisilppu voissa miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli ja kalasuikaleet (raakana). Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa.

  2. Valmista juustokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuustoa, mausta.

  3. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros lohikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros tuorelasagnelevyllä. Tee vuokaan 4-6 samanlaista kerrosta, riippuen vuoan laakeudesta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta.

  4. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45min kunnes sen pinta on kauniin ruskea. Pikkuvuoissa paistoaika on hieman lyhempi. Anna ruuan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.