Leivo pullataikinasta ja piparitaikinasta piparipullia. Ota pullataikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai muotoile sydän itse veitsen avulla. Ota kaulitusta piparkakkutaikinalevystä pienempiä sydämiä, jotka laitat pullasydämen päälle. Kohota hyvin ennen paistamista, älä paista pullia liikaa. 

Ainekset noin 20 kpl annosta

1
annos (3 dl nestettä)
itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
säilykekirsikoita

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli pullataikina n. 40 x 40 cm:n n. 3 cm paksuksi levyksi.

  2. Ota taikinalevystä melko isolla sydänmuotilla sydämiä. Kaaviloi reunoiksi jääneet pullataikinapalaset uudelleen ja tee vielä niistäkin sydämiä. Anna pullasydämien kohota hyvin lämpimässä paikassa liinan alla.

  3. Kauli sulanut Piparkakku‐ tai Piparitaikina n. 3 mm paksuksi levyksi. Ota taikinasta piparimuotilla (esim. sydän, tähti, perinteinen pipari) pipareita.

  4. Voitele kohonneet pullasydämet munalla, nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari. Voitele vielä ja ripottele pinnalle raesokeria ja laita keskelle säilykekirsikka. Paista 200‐asteisen uunin keskitasolla 12‐15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.