Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 25-28 cm, 10-15 annosta

Keksipohja:
Täyte:
4
liivatelehteä
n.1
dl
mangososetta (esim. vauvanruokaa)
100
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
suklaarusinoita
½
dl
sitruunamehua tai -likööriä
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sokeria
2
dl
kevyt vispikermaa (rasvaa 20%)
Päälle:
50
g
valkosuklaarouhetta
suklaarusinoita
1-2
limettiä tai sitruunaa

Ohje

  1. Painele sulanut taikina voidellun ja leivitetyn irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

  2. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat.

  3. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä suklaarusinoin

VINKKI: Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita 1 dl:ssa rommia vähintään tunti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.