Herkullinen vaihtoehto tavalliselle vadelmatortulle on tehdä piirakan pohja suklaisesta taikinasta.

Saat kätevästi suklaisen taikinapohjan sekoittamalla valmiiseen Myllyn Paras Pyöreään Kauramurotaikinaan kaakaojauhetta.

Vadelmat ja suklaan maku sopivat hyvin yhteen!

Ainekset 4-6:lle annosta

Suklaapohja:
2-3
tl
kaakaojauhetta
Kypsälle torttupohjalle:
1
tlk
maitorahkaa
2-3
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tlk
Vanilla Fraichea tai vaniljatuorejuustoa
300
g
kotimaisia pakastevadelmia tai -mansikoita, paloiteltuja tuoreita tai säilykehedelmiä

Ohje

  1. Ota kauramurotaikina sulamaan huoneenlämpöön. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 25-28 cm). Jos käytät metallivuokaa, painele taikina leivinpaperille.
  2. Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10 minuuttia. Varo paistamasta liian pitkään ettei pohja kuivu. Jäähdytä pohja.
  3. Valmista täyte. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri rahkan joukkoon. Vatkaa sekaan Vanilla Fraiche tai vaniljatuorejuusto.
  4. Kostuta torttupohja. Levitä päälle vähän hilloa ja sen päälle rahkaseos. Lisää pinnalle kohmeiset marjat tai hedelmäpalat.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Voit tehdä myös pikkuleivoksia

Samalla idealla voit valmistaa taikinasta 16 pikkuleivosta foliovuokiin. Leivospohjat kypsyvät lyhyemmässä ajassa kuin isompi piirakkapohja, ole siis tarkkana.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.