Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 26–28 cm, reuna noin 3 cm) sulamaan. Raasta parmesaani karkeaksi, halkaise pestyt kirsikkatomaatit, irrottele basilikalehdet, silppua rucola, valuta mozzarella, viipaloi salami ja silppua ruohosipuli. Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirasvuoan pohjalle ja reunaan.
Levitä parmesaaniraaste pohjalle, ripottele basilikanlehdet ja rucola raasteen päälle. Tiputtele kirsikkatomaatit, salamiviipaleet ja paloiteltu mozzarella päälle. Ripottele ruohosipulisilppu pinnalle ja pyöräytä mustapippuria myllystä päälle.
Paista uunissa 225 asteessa alatasolla tai ylösalaisin käännetyn uuniritilän päällä uunin pohjalla noin 30 minuuttia.
Leivoin tätä syntymäpäiville ja piirakka syötiin hetkessä. Ihanan suolainen ja maukas! Kuin salamipizza mutta maukkaampi juuston ja yrttien vuoksi! Nam!
Tämä niin helppo resepti ja maukas! Olen leiponut tätä syntymäpäiville ja kaikille maistuu. Rakastan parmesaania, salamia ja mozzarellaa ja päälle tuoreet yrtit niin ei voi mennä vikaan. Suosittelen tätä!
Ihan kympin juttu. Aikuiset poikanikin tykkäsivät. Nyt voin kokeilla muitakin reseptejänne. Olen huono leipomaan, mutta onnistuin tässä. Saanpa vaihtelua ruoanlaittoon. Tämä piiras oli kuitenkin viikonloppuresepti -arkikäyttöön kevyempää. Kiitos Anne