Ainekset 4–8 annosta

Täyte:
75
g
parmesaania
100
g
kirsikkatomaatteja
½
rku
basilikaa tai 1 tl kuivattua basilikaa
1
rku
rucolaa
1-2
mozzarellapalloa
50
g
salamia
½
rku
ruohosipulia
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 26–28 cm, reuna noin 3 cm) sulamaan. Raasta parmesaani karkeaksi, halkaise pestyt kirsikkatomaatit, irrottele basilikalehdet, silppua rucola, valuta mozzarella, viipaloi salami ja silppua ruohosipuli. Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirasvuoan pohjalle ja reunaan.
  2. Levitä parmesaaniraaste pohjalle, ripottele basilikanlehdet ja rucola raasteen päälle. Tiputtele kirsikkatomaatit, salamiviipaleet ja paloiteltu mozzarella päälle. Ripottele ruohosipulisilppu pinnalle ja pyöräytä mustapippuria myllystä päälle.
  3. Paista uunissa 225 asteessa alatasolla tai ylösalaisin käännetyn uuniritilän päällä uunin pohjalla noin 30 minuuttia.
  4. Nauti lämmin salamipiirakka raikkaan vihersalaatin kera.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.