Ainekset 4:lle, noin 20-25 kpl annosta

1
rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1
tl
rosmariinia
2
dl
kermaviiliä
400
g
paistijauhelihaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
muna
Paistamiseen:
voita+öljyä

Ohje

  1. Laita hienonnettu sipuli ja rosmariini mikrokulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä seosta mikrossa runsas minuutti tai kuullota pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita ruiskorppujauhot ja kermaviili kulhossa, anna turvota hetken aikaa. Lisää jauheliha, mausteet, muna ja jäähtynyt sipuliseos kulhoon ja sekoita käsin tai puuharukalla tasaiseksi massaksi. Pyöritä vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä. 

  2. Paista pyörykät joko paistinpannulla keskilämmöllä parissa–kolmessa erässä ahkerasti käännellen ja pyöritellen. Tai asettele pyörykät leivinpaperille uunipellille tai voideltuun laakeaan uunivuokaan ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min. Grillikautena voit valmistaa pyörykät grillissä.

  3. Tarjoile juuri keitettyjen Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu tai Kokonainen Ohrasuurimoiden tai Irtonainen Riisi+Ohran tai pastan ja raikkaan salaatin kanssa sekä minttuhyytelön tai puolukkasurvoksen kanssa.

VINKKI: Jyväiset lihapyörykät. Lisää taikinaan 3 dl keitettyjä, kypsiä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita. Tämän määrän saat keittämällä n. 1 dl raakoja suurimoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.