Rikkaat korvapuustiritarit

Rikkaat korvapuustiritarit kardemummarahkalla, marjoilla ja kinuski-suolapähkinäkastikkeella

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota
Valmisteluaika
40 min
Kokonaisaika
40 min

Rikkaat ritarit ovat muunnos leipävanukkaasta eli köyhistä ritareista.

Rikkaat ritarit on suunniteltu nykytrendeille. Resepti valmistuu nopeasti, kun pohjana on käytetty pakasteena ostettuja korvapuusteja, jotka on ensin paistettu.

Osan korvapuusteita voi syödä sellaisenaan ja lopuista voi valmistaa seuraavana päivänä jälkiruokaa eli näin pussillinen pullia ei ole liian iso määrä pieneen talouteen.

Ritareihin sopii kuivahtanut korvapuusti, jolloin munamaito imeytyy siihen ja mehevöittää pullan.

Ainekset n. 4:lle annosta

Kostutus:
1
dl
maitoa tai maitojuomaa
1
muna
1/3
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Paistamiseen:
30
g
voita
Kardemummarahka:
1
dl
vaahtoutuvaa kermaa
2
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
1
dl
maitorahkaa
Marjat:
4
rkl
mansikkahilloa
3
dl
marjoja: mustikoita, vadelmia, herukoita, mansikoita
Kinuski-suolapähkinäkastike:
1
dl
kinuskikastiketta
½
dl
suolapähkinöitä

Ohje

  1. Paista korvapuustit pakkauksen ohjeen mukaan. Nauti osa juuri paistetuista korvapuusteista tuoreena. Valmista lopuista korvapuusteista köyhiä ritareita esimerkiksi seuraavana päivänä.

  2. Valmistele kardemummarahka etukäteen: vispaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon, mausta sokerilla ja kardemummalla.

  3. Halkaise korvapuustit.

  4. Mittaa kippoon maito, muna, suola, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita nämä. Kostuta korvapuustin puolikkaat maustetussa maidossa hyvin molemmin puolin.

  5. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista siinä kostutetut korvapuustiviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Pannun ei tarvitse olla liian kuuma, jotta pullan pinnat eivät pala.

  6. Pilko suolapähkinöitä ja sekoita ne kinuskikastikkeeseen.

  7. Kokoa annos heti pullien paistamisen jälkeen isoon kulhoon: laita pohjalle paistetut pullat, lusikoi päälle mansikkahilloa, marjoja ja rahkavaahtoa ja levitä kinuksi-suolapähkinäkastiketta lopuksi raidoiksi pinnalle.

VINKKI: Syksymmällä voit käyttää annokseen puolukoita ja talvella pakastemarjoja tai kuutioitua tuoretta luumua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.