Ainekset noin 25 kpl annosta

Kuori:
½
tl
suolaa
2
dl
kylmää vettä
1
rkl
öljyä
Täyte:
dl
maitoa
300
g
porkkanaraastetta
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. 

  2. Valmista täyte kuumentamalla maito kiehuvaksi. Lisää siihen porkkanaraaste, anna kiehahtaa uudelleen, lisää riisihiutaleet ja anna niiden kypsyä 4 min. Mausta suolalla. Valmista sillä aikaa ohuita pyöreitä piirakkapohjia taikinasta pulikoimalla, kaulimalla tai pastakoneen avulla*.

  3. Laita jokaisen piirakan keskelle reilusti täytettä ja rypytä reunat ympyräksi (vrt. karjalanpiirakat). Paista piirakoita 250-asteisen uunin alatasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Voitele kuumina kuumalla maito-voiseoksella tai kasta ne hetkeksi siihen.

* Jos teet piirakat pastakoneella aja taikina ensin paksuimmalla telavälillä (= 1) matoksi. Ota tästä matosta isolla juomalasilla ympyröitä. Aja ympyrät pastakoneen ohuemmalla telavälillä (= 4) soikeiksi ja soikulat vielä kerran vähän ohuemmalla telavälillä (= 5) ympyröiksi eli valmiiksi pohjiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.