Ainekset 8-10 palaa annosta

Pohja:
1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
1
iso kelta- tai punasipuli
2-3
valkosipulinkynttä
1
munakoiso (n. 200 g)
1
kesäkurpitsa (n. 200 g)
2-3
tomaattia (n. 200 g)
1-2
eriväristä paprikaa
1
rkl
öljyä
½-1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
silputtua tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa
1
prk
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa 9% (270/180 g)
3
kananmunaa
dl
ruokakermaa (kevyt)
¼
tl
suolaa
vähän mustapippuria
Koristelu:
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä).

  2. Esikäsittele kasvikset. Lohko tai kuutioi sipulit, silppua valkosipulit ja kuutioi muut kasvikset n. 1½ cm:n kuutioiksi. Lorauta paistokasariin tai pannulle öljy, kuumenna ja kuullota hetki sipuleita.

  3. Lisää munakoisokuutiot, hetken päästä kesäkurpitsa- ja tomaattikuutiot sekä paprikakuutiot. Kuullota pannulla miedohkolla lämmöllä niin, että nestettä haihtuu kasviksista. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, mutta osa vielä napakoita, sekoita joukkoon silputtu basilika ja kaada seos lautaselle jäähtymään. Kauli sillä välin taikina.

  4. Sekoita ja mausta munamaito. Sekoita ¾ fetakuutioista kasvisten joukkoon. Levitä seos taikinan päälle vuokaan ja kaada sekaan munamaito. Ripottele pinnalle loput fetakuutiot.

  5. Paista 200-225-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 25 minuuttia. Anna piirakan levähtää hetki ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa tai persiljaa. Piirakka maistuu sekä lämpimänä että jäähtyneenä. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

VINKKI: Voit paistaa taikinaa 5-10 minuuttia ensin ilman täytettä. Laita reunoille alumiinifoliosta puristetut suikaleet, jotta reunat pysyvät ylhäällä.

Resepti:
Kati Nappa

Vinkit

Jos kypsennät piirakan keraamisessa vuoassa, esipaisto kannattaa tehdä aina ennen täytteen lisäämistä. Keraamisessa vuoassa kypsyminen kestää aina vähän kauemmin.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.