Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mehulla.
Kiehauta kattilassa 1 dl vadelmamehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää vadelmamehua ja anna jäähtyä.
Levitä sillä aikaa täyte tortulle. Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelmasose / -hillo. Levitä sen jälkeen tortulle marjat. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle.
Laita torttu jääkaappiin hyytymään.
Kommentteja ja keskustelua