Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta

2
munaa
½
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
banaani
Kostutukseen:
n.1
dl
vadelmamehua
Kypsän tortun päälle:
1+1
dl
vadelmamehua
1
dl
hyytelösokeria
2
dl
vadelmasosetta tai -hilloa
n.5
dl
vadelmia

Ohje

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mehulla.

Kiehauta kattilassa 1 dl vadelmamehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää vadelmamehua ja anna jäähtyä.

Levitä sillä aikaa täyte tortulle. Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelmasose / -hillo. Levitä sen jälkeen tortulle marjat. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. 

Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Vadelmien tilalla voi käyttää mansikoita + mansikkamehua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.