Vadelmapiirakka Myllyn Parhaan valmiiseen piirakkataikinaan, helppoa!

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
5
dl
vadelmia (jäisinä, jos pakaste)
2
dl
valkosuklaa, vanilja- tai sitruunarahkaa
100
g
kevyt smetanaa
1
muna

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle vadelmat sekä valitsemasi maustettu rahka, johon on sekoitettu smetana ja muna.
  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Vaihteluna vadelmien tilalle käy mustikat, puolukat ja lakat.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.