Kaaviloi sulanut piparitaikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla perinteisen mallisia tai sydänpipareita, noin 40 kpl. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-9 min ajan piparien koosta ja paksuudesta riippuen. Anna piparien jäähtyä.
Valmista suklaamoussetäyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai viileään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halutessasi lisää vatkatessa sekaan hieman rommia tms. mausteeksi.
Laita kahden piparin väliin paksu kerros täytettä. Laita piparit pakastimeen. Jäisinä voit laittaa ne muovipussiin tai pakasterasiaan. Ennen tarjoilua sihtaa pinnalle (kaakao)tomusokeria.
Kommentteja ja keskustelua