ja maukkaita tarjottavia kyllä sopivia reseptejä
Jäikö joulusta yli pakastetaikinoita kuten torttu- tai voitaikinoita? Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista.
Lehtitaikinan ero on se, että se on ohuemmaksi kaulittu kuin torttu- tai voitaikinat.
Voitaikina on leivottu voilla ja se on vähälaktoosista. Torttu- ja lehtitaikinoissa on käytetty kasvimargariinia ja ne ovat laktoosittomia.
Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytejuuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.
Ainekset 30-40 kpl annosta
Ohje
-
Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt irralleen toisistaan. Täytteeseen sopivat hyvin kinkun ja joulukalojen "tähteet". Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon. Voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.
-
Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. ½ tunniksi.
-
Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
ja maukkaita tarjottavia kyllä sopivia reseptejä
In reply to Aivan ihania / teen kyllä by Anonymous (not verified)
In reply to Nämähän ovat pakaste by Anonymous (not verified)
In reply to Tietääkö ketään että kuinka by Anonymous (not verified)
In reply to Onko markkinoilla by Anonymous (not verified)
Myllyn tuotteet ovat aina takuuvarmoja ja hyvä että myös taikinoissa löytyy.