Perhoskakku sopii mainiosti perhosten aikaan: kevääseen, kesään, äitienpäiväkakuksi tai koulujen päättymiseen ja varsinkin silloin kun perhosia on vatsassa synttärisankarilla, siis lastenjuhliin.

Ainekset n. 8-10:lle annosta

Pohja:
Kostutus ja väleihin:
dl
keltaista appelsiinilimonadia
200
g
appelsiinihilloa
Appelsiinirahka:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
3
rkl
sokeria
600
g
appelsiinirahkaa (3 tlk)
150
g
tavallista, maku- tai täytelakritsia pieninä paloina
Koristelu:
1
dl
erivärisiä nonparelleja
irtokarkkeja (esim. perhosia)
2
kpl
n. 15 cm lakritsia tai lakritsinauhaa

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt ja jaa ne puoliksi. Kauli kaikista neljästä taikinapalasta leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen (halkaisija 22- 24 cm) kokoiset pyöreät kakkupohjat. Jaa ympyrät puoliksi keskeltä ja sen jälkeen voit leikata puolikkaat vielä vinosti kahtia eli perhosen ylä- ja alaosan siivet muodostuvat näin. Voit tehdä perhosen myös pelkistä puolitetuista ympyröistä.
  2. Paista keksipohjapaloja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia ja jäähdytä. Voit myös tehdä vain 3 kerrosta kakkuun ja leipoa viimeisestä puolikkaasta taikinalevystä perhoskaurakeksejä.
  3. Täytettä varten vatkaa kerma ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Mikäli karkki ei ole valmiiksi rakeista, rouhi se. Sekoita lakritsirouhe appelsiinirahkan joukkoon.
  4. Kokoa kakku tarjottimelle. Pyöreät ulkoreunat (alkuperäisestä ympyrästä) tulevat nyt kohti keskustaa, jolloin muodostuu perhonen. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja limulla. Levitä pohjalle appelsiinihilloa ja osa appelsiini-lakritsirahkasta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle jälleen osa hillosta ja rahkasta. Tee näin kaikki kerrokset. Levitä loppu rahka kakun päälle ja sivuille niin, että muodostuu kaunis perhonen.
  5. Koristele perhoskakku tekemällä erivärisillä nonparelleilla perhosen siipiin raitoja. Laita keskelle lakritsinauhat. Jos leivot pienten lasten kanssa, anna heidän käyttää mielikuvitustaan. Myös perhosenmuotoiset irtokarkit sopivat hyvin koristeluun.
  6. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Toisaalta hyvin kostunut kakku on monien makuun.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.