Valmista ensiksi voitaikinataskut. Kaulijokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.
Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi pinnalle koristeeksi seesaminsiemeniä. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä hetki (n. 5 min) ennen täyttämistä.
Levitä pohjille tuore- tai sulatejuustoa ja asettele päälle paprika-, vuohenjuusto- ja sipuliviipaleita. Rouhi päälle mustapippuria. Taita kansi takaisin päälle. Koristele tuorein yrtin oksin.
Kommentteja ja keskustelua