• Lasagnen voi tehdä muustakin kuin jauhelihasta, tämä versio on kalan ystäville.
  • Lasagnea varten tehdään valkokastike katkaravuilla ja  kalakastike lohesta, kaksi kastiketta luo herkullisen tuloksen.
  • Uunivuoan on hyvä olla mahdollisimman iso ja laakea.
  • Asettele lasagnelevyt vuokaan vierekkäin, ei yhtään päällekkäin.
  • Lasagneen voi lisätä myös simpukoita yms.
  • Muista että lasagne on hyvää vielä lämmitettynäkin.

Ainekset iso uunivuoallinen annosta

Lohikastike:
50
g
voita tai margariinia
1
purjosipuli
4-5
valkosipulinkynttä
400
g
kirjolohisiukaleita tai muuta kalaa
1
tlk
tomaattimurskaa (n. 400 g)
2-3
dl
vettä
300
g
(herkku)sieniä tai kasviksia
1
tl
yrttisuolaa
½-1
tl
sitruunapippuria
Katkarapu-juustokastike:
50
g
voita tai margariinia
1
l
maitoa tai maitojuomaa
200
g
tuorejuustoa (lohen/katkaravun makuista)
500
g
pakastekatkarapuja
1-2
tl
tilliä

Ohje

  1. Valmista lohikastike. Hauduta miedolla lämmöllä sipulisilppu voissa, lisää murskattu valkosipuli ja kalasuikaleet (raakakana). Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa.
  2. Valmista katkarapu-juustokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuustoa ja katkaravut, mausta.
  3. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros lohikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 5-6 samanlaista kerrosta, riippuen vuoan laakeudesta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta.
  4. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min kunnes sen pinta on kauniin ruskeaa. Anna ruuan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.