Mango-jasmiiniriisifrutti on jälkiruoka, jonka voit valmistaa jääkaappiin ja syödä myös aamu-, väli- tai iltapalaksi.

Jasmiiniriisi on kevyesti hennon kukkaiselta tuoksuvaa, sen hienostunut maku ja tuoksu kehittyvät luonnollisesti sen kypsyessä. Jasmiiniriisi on tyypillinen riisilajike Pohjois-Thaimaan ylängöillä.

Mangososeeksi käy esim. vauvanruokasose tai voit itse soseuttaa mangoa. Mangon tilalla voit käyttää appelsiinia tai mansikkaa; jos käytät hilloa, sokeria ei tarvitse enää välttämättä lisätä.

Katso ohjeen alta jouluisten jälkiruokien video ja näe mm. kuinka Mango-jasmiiniriisifrutti valmistetaan.

Ainekset 6:lle annosta

5
dl
vettä tai kookosmaitoa + vettä
4
dl
kuohukermaa
1
dl
mangososetta
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
200
g
mangoa pieninä kuutioina
(100
g
mantelilastuja tai kookoshiutaleita)
Koristeeksi:
puolukoita, karpaloita ja/tai mangon paloja, kookoshiutaleita

Ohje

  1. Keitä riisi kypsäksi vedessä tai kookosmaidossa, kypsymisaika 12 min. Vatkaa riisien kiehuessa kerma vaahdoksi, mausta se mangososeella, sokerilla ja vaniljasokerilla.

  2. Lisää vaahdon sekaan keitetty jäähtynyt riisi, tuoreet mangopalat ja halutessasi mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Tarjoile kylmänä.

VINKKI: Voit kokeilla myös appelsiinilla, satsumilla, ananaksella, mansikoilla tai karpaloilla (eli mangon tilalle reseptissä ko. marjaa tai hedelmää ja sosetta + sokeria tai hilloa).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.