Nopea merellinen spagetti, johon voit niin halutessasi lorauttaa tilkan valkoviiniä mausteeksi.

Ainekset 4:lle annosta

100
g
voita
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
salottisipulia hienonnettuna
ripaus chililastuja
4
isoa luumutomaattia pieninä kuutioina
400
g
raakoja katkarapuja kuorittuna
1
rku
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
sitruunan mehu (tai enemmän oman maun mukaan)

Ohje

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.
  2. Pastan kypsyessä lämmitä voi pannulla. Paista valkosipuli ja salotit lempeällä lämmöllä pehmeiksi, 2-3 minuuttia. Älä polta tai ruskista.
  3. Lisää pannulle chilit ja kuutioidut tomaatit. Paista 3-4 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja paista, kunnes ne muuttavat väriä kauniin vaaleanpunaiseksi.
  4. Ripottele päälle persilja ja sitruunamehu.
  5. Lisää pannulle pasta ja tilkka pastan keitinvettä. Sekoita hyvin ja tarjoa välittömästi.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.