Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja muistoja mieleen. Lämpimät korvapuustit ja kylmä maito tai vastakeitetty kahvi luovat herkkuhetken arjen keskelle.
Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.
Ainekset 15-20 annosta
Ohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
-
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 50 cm).
-
Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin.
-
Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat.
-
Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Turha kikkailu ei innosta tavallista kokkaajaa ja leipuria tekemään mitään.
In reply to Korvapuustit parasta kahvin by Anonymous (not verified)
In reply to Minkä virheen olen tehnyt, by Anonymous (not verified)
In reply to Onko 50gr hiivaa tuoretta by Anonymous (not verified)
In reply to 30x50cm kaulitaan, kuinka by Anonymous (not verified)
sen seokseen. Hiiva, muna ja sokeri ovat jäähdyttäneet seoksen sen verran, että kuumamaito-osuus lämmittää sen sopivaksi uudelleen. Taikinani on noussut aivan eri lailla kuin ennen ja ovatmuutenkin parempia! Oppia ikä kaikki! Nimim. 73-v. mummeli
In reply to Aina valitetaan, ettei by Anonymous (not verified)
In reply to Pullataikinaan kannattaa by Kuluttajaneuvonta
In reply to Pullataikinaan kannattaa by Kuluttajaneuvonta
In reply to Kuinka paljon laitetaan by Anonymous (not verified)
Kiitos
-12 v. koululainen
In reply to Tuleeko tähän taikinaan by Anonymous (not verified)
opetteleva :)
Terveisin Kuluttajaneuvonta
NAM NAM.
Suosittelen lämpimästi!
Kiitos!
Myllyn Parhaalla on parhaat reseptit :)
Delicious !
t. mies 45v
Vastustamaton !