Ainekset uunipellillinen pannupullaa, noin 15 annosta

dl
maitoa
50
g
hiivaa
1
tl
suolaa
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
2
dl
mantelilastuja (1 pss)
2
dl
raesokeria
50
g
voisulaa
2
munaa
säilykekirsikoiden lientä
Päälle:
1
tlk
säilykekirsikoita

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Taikina saa jäädä löysäksi. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja tasoittele levyksi. Kohota pullalevyä kaksinkertaiseksi.

  3. Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään, levitä täyte kohonneelle pullalevylle. Jaa kirsikat (tai puolikkaat) ruudukon malliin siten, että kun pulla leikataan neliöiksi kypsänä, jää jokaisen neliön keskelle kirsikka. Ripottele raesokeria vielä pinnalle.

  4. Paista pullaa 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Jos paistat pullan liian alhaalla uunissa, pohja palaa helpolla! Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.