Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenaraaste, -tuoremehu, -sose, öljy ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahto varovaisesti sekoittaen taikinaan.
Jaa taikina muffinssivuokiin (esim. silikoni) ja paista 200-asteisesen uunin keskitasolla pienempiä n. 15 min ja isompia n. 25 min. Ripottele jäähtyneille muffinseille tomusokeria tai koristele sokeri-vesikuorrutuksella.
VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!
Aivan mahtavan mureita. Olin sulattanut 400 g mansikoita ja käytin ne tähän omenoiden tilalle ja hiutaleiden tilalle laiton spelttijauhoja. Kaapissa ei ollut fariinisokeria, joten laitoin hieman ruokosokerisiirappia ja stevian makeutusainetta. Kiitos hyvästä ohjeesta. Tästä perusohjeesta voi kehitellä vaikka ja mitä ihania herkkuja.
Laitoin kaikenlaisia hedelmiä, joita sattui olemaan, kun ei tainnut olla kuin yksi omena. Tykkäsin tosi paljon, ainoastaan appelsiini ei oikein istunut reseptiin :). Maukkaita tuli kuitenkin.
Jos kevyitä muffinseja haluaa, niin nämä ovat hyviä. Huomaa kyllä, että ovat kevyitä. Minä laitoin omenasoseen ja -mehun sijasta 2 dl piimää, jonka halusin käyttää pois. Vei ehkä vähän makeutta pois, mutta hyviä olivat.