Keksipohjista koottavan kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Mikäli tarjoat kakun heti, kostuta levyjä hieman esim. vaniljalla maustetulla maidolla tai marja/hedelmämehulla.

Voit sekoittaa osaan sulaneita Kauramurotaikinalevyjä 2-3 tl vahvaa kaakaojauhetta, niin saat tummempia ja suklaisia keksipohjia.

Ainekset noin 15:lle annosta

Kaurakeksipohjat:
Väliin:
2-3
dl
lakkahilloa tai raikasta hedelmäsosetta
n.5
dl
lakkoja, banaaneja tai persikkaa/aprikoosia
Täytteeksi ja päälle:
2
tlk
kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ( yht. 4 dl)
(n.½
dl
sokeria)
(1-2
tl
vaniljasokeria)
2
tlk
maitorahkaa (yht. 500 g)
Koristeeksi:
tähtihedelmää, persikkaa, lakkoja ym.
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Kauli kahdesta pyöreästä taikinasta 3-4 ruokalautasen kokoista, pyöreää keksilevyä leivinpaperin päällä. Paista kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 min. Jäähdytä pohjat.
  2. Valmista täyte: vatkaa kerma tai vaniljakastike vaahdoksi, mausta sokereilla (mikäli vaniljakastike on makeaa, sokereita ei tarvitse lisätä), sekoita rahka joukkoon.
  3. Kokoa kakku tarjottimelle. Levitä keksipohjalle sosetta ja marjoja/hedelmäpaloja sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle, tee muut kerrokset samoin. Laita päällimmäiseksi pelkkää rahkaseosta.
  4. Koristele hedelmin, marjoin ja tuorein yrtein.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kakku pienempiin juhliin

Mikäli haluat pienemmän kakun, puolita kaikkien aineiden määrä ja tee kakkuun vain kaksi kerrosta.

 

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.