kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ( yht. 4 dl)
(n.½
dl
sokeria)
(1-2
tl
vaniljasokeria)
2
tlk
maitorahkaa (yht. 500 g)
Koristeeksi:
tähtihedelmää, persikkaa, lakkoja ym.
sitruunamelissan lehtiä
Ohje
Kauli kahdesta pyöreästä taikinasta 3-4 ruokalautasen kokoista, pyöreää keksilevyä leivinpaperin päällä. Paista kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 min. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: vatkaa kerma tai vaniljakastike vaahdoksi, mausta sokereilla (mikäli vaniljakastike on makeaa, sokereita ei tarvitse lisätä), sekoita rahka joukkoon.
Kokoa kakku tarjottimelle. Levitä keksipohjalle sosetta ja marjoja/hedelmäpaloja sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle, tee muut kerrokset samoin. Laita päällimmäiseksi pelkkää rahkaseosta.
Koristele hedelmin, marjoin ja tuorein yrtein.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Kakku pienempiin juhliin
Mikäli haluat pienemmän kakun, puolita kaikkien aineiden määrä ja tee kakkuun vain kaksi kerrosta.
Tosi hyvää tuli. Tosin laitoin sisälle kermavaahtoa ja mansikoita ja päälle saman. Ja oltuaan yhden yön jääkaapissa maku oli parantunut ja keksit eivät menneet kappaleiksi.